Leden

Scharp

Martine Scharp

Jobcoach en autismecoach
Badge Register Jobcoach
  • Jobcoaching
  • Stress en burnout begeleiding

Contact

  • +31641178820 (mobiel)
  • +31641178820 (werk)

http://www.scharpautismecoaching.nl

Ade 18 2642 JX PIJNACKER

autisme (job)coach voor hoger opgeleide mensen met (een vermoeden van) autisme

Heb je op je werk te maken met veranderingen of onuitgesproken verwachtingen? Loopt het niet lekker en ben je bang dat je leidinggevende je erop aan gaat spreken, of heeft hij/zij dit al gedaan? Herken je deze kenmerken:

Je ervaart veel stress op je werk Je weet niet goed hoe je zaken op moet pakken en bent daar de hele dag mee bezig. Aan het einde van de dag is je werk nooit af.
Je legt de lat voor jezelf te hoog Je wilt goed werk afleveren, het moet helemaal kloppen. Hier besteed je veel tijd aan, waardoor je je werk niet op tijd afkrijgt. Dat voelt als falen.
Je ervaart de werkdruk als te groot Je hebt het gevoel dat er meer van je verwacht wordt, dan je aankunt. Hierdoor voel je je niet capabel.
Je merkt dat de communicatie met collega’s niet lekker loopt Je weet niet goed hoe je een gesprek moet beginnen en al die gesprekken over koetjes en kalfjes vind je vreselijk.
Je hebt moeite met het stellen van prioriteiten Je vindt het lastig hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden en weet niet waarmee je moet beginnen. Hierdoor komt er minder uit je handen dan je zou willen.
Je hebt veel tijd nodig om tot rust te komen Door je volle hoofd en dagelijkse stress heb je het gevoel niet meer tot rust te komen, waardoor je je continu moe voelt.
Wil je dit veranderen?

Leren hoe je je stresssignalen en de oorzaken van stress beter herkent, zodat je minder stress ervaart;
Leren hoe je een goede structuur kunt maken en balans tussen inspanning en ontspanning vindt, zodat je meer rust kunt ervaren;
Leren helder te communiceren over stress, grenzen en hulp zodat het contact met anderen kan verbeteren;
Je kwaliteiten en belemmeringen op je werk in kaart brengen en zoeken naar passende oplossingen waardoor jouw kwaliteiten beter tot zijn recht komen.

Daarnaast geef ik voorlichting over autisme in relatie tot het werk aan leidinggevenden en collega’s, zodat er meer kennis en begrip kan ontstaan. Dit leidt tot een betere samenwerking waarmee de kwaliteiten van de medewerker tot zijn recht komen.

Werkvelden

  • Bedrijfsleven (incl. samenwerkingsverbanden en social enterprises)
  • Overheidsorganisatie
  • Maatschappelijke organisatie
  • Particuliere markt