Podcast Loopbaanbegeleiding is een Vak op alle kanalen te beluisteren

Podcast Loopbaanbegeleiding is een Vak op alle kanalen te beluisteren

17-09-2024
Nieuws

Noloc lanceerde gisteren de gloednieuwe podcast Specialist in Loopbanen. De 1e aflevering Loopbaanbegeleiding is een Vak is nu te beluisteren op de bekende podcast-kanalen. Bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met de arbeidsmarkt, werk en loopbaanbegeleiding en -ontwikkeling.

Yvonne Golbach, host van de nieuwe podcastserie Specialist in Loopbanen, is gefascineerd door alles wat met mensen en hun professionele werkleven te maken heeft. Ze zei daarom ook volmondig ‘ja!’ toen ze door Noloc werd gevraagd de rol van host op zich te nemen. In de komende podcasts gaat het niet alleen over de loopbaanspecialist, maar ook over de organisatie, de medewerker, de veranderende arbeidsmarkt en de rol van de overheid. Podcast-Noloc-Loopbaanbegeleiding-is-een-Vak

In de 1e aflevering gaat Yvon in gesprek met bestuurslid Connie van der Zwan en Hans van Westen, directeur van Vista Nova en GradusGroep. De rol van loopbaanbegeleider bij het ontwikkelen van loopbaanvaardigheden wordt steeds belangrijker. “Vroeger zei ik: ik vind HR het belangrijkste vak in de wereld en nu vind ik dat oprecht loopbaanbegeleiding. Als we dat goed doen met z’n allen, gaat er héél veel goed”, zegt Hans. 

Connie vult aan: “Loopbaanvaardige mensen zijn nodig voor een vitale en wendbare arbeidsmarkt. Loopbaanvaardig betekent dat je als werknemer óók gaat kijken: wat gebeurt er in de wereld om me heen?” 

De komende maanden schuiven diverse gasten, van wetenschappers en loopbaanprofessionals tot HR-experts en beleidsmakers, aan tafel bij Yvon.

Luister de 1e aflevering in de Noloc Academie*

*let op: voor alle links naar de nieuwe Noloc Academie: je moet ingelogd zijn op je eigen profiel Mijn Noloc!

Ook te luisteren via Spotify of Soundcloud!