Ontdek de leerlijnen in de nieuwe Noloc Academie

Ontdek de leerlijnen in de nieuwe Noloc Academie

24-09-2024
Nieuws

De Noloc Academie is vernieuwd en biedt een breed scala aan leermiddelen voor loopbaanspecialisten. Van e-learnings en podcasts tot zelf samen te stellen leerlijnen: je kunt nu elk thema vanuit verschillende invalshoeken en op je eigen tempo verkennen. "Het gaat om een uitgebreide Kennisbank", zegt Ingrid Mooijekind, Coördinator Professionaliseringsaanbod bij Noloc. 

“Supergaaf!” Dat is het eerste wat Ingrid Mooijekind, Coördinator Professionaliseringsaanbod, zegt over de gloednieuwe Noloc Academie. "Weet je eigenlijk wat er allemaal te vinden is? Het is zó veel meer dan alleen een plek om een gemist webinar terug te kijken." 

Ingrid heeft jarenlange ervaring als opleidingsadviseur en weet als geen ander dat blijven leren en ontwikkelen essentieel is voor loopbaanspecialisten. “Practice what you preach,” zegt ze met een glimlach. Of je nu advies geeft aan je loopbaanklanten of zelf nieuwe kennis opdoet – het leerproces houdt nooit op. En dat hoeft ook niet, want met de nieuwe Academie wordt leren nog makkelijker én leuker.

Wat is er nieuw?

De Noloc Academie is grondig vernieuwd en biedt een schat aan kennis en leermiddelen. Webinars, e-learnings, podcasts, korte artikelen (Essentials) en nog veel meer zijn beschikbaar om je te helpen groeien in je vak. Het vernieuwde platform is niet alleen een stuk frisser en overzichtelijker, maar ook toegankelijker. Je kunt op verschillende manieren zoeken en direct zien wat er allemaal te ontdekken valt. Door de diversiteit van leervormen en aanbod vanuit diverse perspectieven, kun je je eigen leerlijnen samenstellen. 

Of je nu snel een paar feiten wil checken of helemaal wil opgaan in een onderwerp, de Academie heeft voor elke leerbehoefte een passend aanbod. Zoals Ingrid zegt: "Je kunt je leerproces helemaal afstemmen op wat jij nodig hebt op dat moment."

noloc-nieuwe-academie

Voorbeeld: Week van de Werkstress

Neem bijvoorbeeld de Week van de Werkstress van 11 t/m 15 november. Tijdens deze week kun je niet alleen deelnemen aan het live webinar 'Werkgeluk als buffer tegen werkdruk' door expert Onno Hamburger, maar dit thema ook verder verkennen met andere leermiddelen. Luister bijvoorbeeld naar de podcast 'De maakbaarheid van geluk', bekijk een kort filmpje van 1,5 minuut over de oorzaken van stress, of volg de training ‘Sterk in je Werk’.

Leerlijn Duurzame Inzetbaarheid

Een andere boeiende leerlijn is Duurzame Inzetbaarheid. Ook dit thema kun je via verschillende leervormen ontdekken. Denk aan trainingen zoals ‘Duurzaam Werken’, webinars over de arbeidsmarkt en duurzame inzetbaarheid, essentials zoals ‘Duurzaam, vitaal en bevlogen werken in organisaties’ uit Positieve Psychologie of een interactieve We-Learning-cursus waarbij je samen met collega’s aan de slag gaat. En dat is nog maar een greep uit het aanbod.

Uitbreiding

Wat kun je nog meer verwachten in de vernieuwde Academie? 

  • Essentials: thematische artikelen uit vakbladen zoals Positieve Psychologie, Tijdschrift voor Coaching en Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties.
  • Uitbreiding van podcasts: waaronder de nieuwe serie Specialist in Loopbanen.
  • Exclusieve e-learnings en online trainingen van de Noloc-geaccrediteerde loopbaanopleiders en jobcoachopleiders.
  • Upgrade van het Skillstown-aanbod van online trainingen (van 50 naar 100!), met onderwerpen zoals HR, coaching, persoonlijke effectiviteit en gezondheid.

Onbeperkte toegang

Als Noloc-lid heb je onbeperkte toegang tot de Academie, en dat is een groot voordeel. Of je nu een podcast opzet tijdens een wandeling, snel een artikel leest tussen afspraken door, of de diepte ingaat met een live webinar – de Academie is een digitale kennisbank waar je altijd op terug kunt vallen. Je houdt niet alleen je kennis over de arbeidsmarkt en loopbaanbegeleiding up-to-date, maar werkt ook aan je professionaliteit en je portfolio voor certificering.

Ga grasduinen!

Ingrid heeft een duidelijke oproep aan alle leden: “Ga grasduinen!” Of je nu op zoek bent naar verdieping voor jezelf, of nieuwe inzichten voor je klanten, de Academie heeft voor ieder moment een passende leervorm en wordt continu geactualiseerd. Wil je meer weten over millennials? Bekijk het webinar daarover. Wil je je specialiseren in stress en burn-outbegeleiding? Stel een eigen leerlijn samen. Wat jouw leerdoelen ook zijn, je vindt altijd iets wat aansluit bij jouw praktijk en ontwikkeling.

Mis deze kans niet en log snel in