Nieuwe podcastaflevering: Duurzame loopbanen

Nieuwe podcastaflevering: Duurzame loopbanen

21-10-2024
Nieuws

Noloc lanceerde afgelopen maand de gloednieuwe podcast Specialist in Loopbanen. De 2e aflevering over ‘Duurzame loopbanen’ is vanaf vandaag te beluisteren via de bekende podcast-kanalen. Bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met de arbeidsmarkt, werk en loopbaanbegeleiding en -ontwikkeling.

In aflevering nr. 2 van de Noloc podcast-serie Specialist in Loopbanen gaat Yvon Golbach in gesprek met prof. dr. Beatrice van der Heijden, PhD en arbeids- en organisatiepsychologe bij de Radboud Universiteit Nijmegen en tevens Noloc Kennisprofessional, over duurzame loopbanen. Podcast-2-Noloc-Specialist-in-Loopbanen-Duurzame-loopbanen

Het centrale punt is dat medewerkers zich moeten afvragen wat zij nodig hebben om gezond, gelukkig en productief te blijven, zowel nu als in de toekomst. Een duurzame loopbaan gaat niet alleen om een vast evenwicht, maar om het inzicht dat de behoeften van een medewerker in de loop der tijd kunnen veranderen en fluctueren. 

Loopbaanspecialist als relatietherapeut

Daarnaast is het belangrijk dat er een continue afstemming plaatsvindt tussen medewerker en leidinggevende. Beiden spelen hierin een cruciale rol. De rol van de loopbaanspecialist zou daarin soms bijna op een vorm van ‘relatietherapie’, kunnen lijken. Waarin een loopbaanspecialist kan helpen de communicatie en verwachtingen te verbeteren, met name op het vlak van wederkerigheid en de uitwisseling van wat nodig is voor een duurzame samenwerking. Het belangrijkste is dat de medewerker en leidinggevende een open dialoog blijven voeren over wat nodig is om een duurzame loopbaan vorm te geven en te ondersteunen.

“Een werknemer en leidinggevende moeten zich kwetsbaar durven opstellen én investeren in een wederkerige arbeidsrelatie. Dit vraagt om moed, openheid en heel veel integriteit.”

De komende maanden schuiven diverse gasten, van wetenschappers en loopbaanprofessionals tot HR-experts en beleidsmakers, aan tafel bij Yvon.

Luister de 2e aflevering in de Noloc Academie*

*let op: voor alle links naar de Noloc Academie geldt dat je moet ingelogd zijn op je eigen profiel Mijn Noloc!

Ook te beluisteren via Spotify of Soundcloud